Skip to main content

Vinnare vid vårens innovation jam

Göteborg, 20 juni 2022

Strukturerad innovation kan identifiera nästa värde

Nu är innovationsbidragen från skills innovation jam vid Plan Bs vårkonferens 2022 genomlysta och vinnarna korade!

Tävlingen gick ut på att våra medarbetare fick testa strukturerad innovation med sikte på att skapa minst en ny skarp affär. Som vinnare av tävlingen med sin idé Visual Lease får Felicia Johansson, Ellen Göransson och Daniel Páldeák resa till Slush, världens ledande startup-evenemang som samlar 12 000 nyfikna hjärnor på Helsinki Expo 17–18 november. Varmt grattis!

Juryn bestod av Plan Bs Carl Henrikson, Ylva Berner, Carl Bylund tillsammans med Johan Hogsved från Yoin Technologies. Juryns utlåtande om det vinnande bidraget Visual Lease löd:

”En mycket spännande, genomarbetad och innovativ möjlighet med en ny affärsmodell, typ flersidig plattform, utan att behöva äga hårdvara: att exploatera att vi äger en plattform och kundrelationerna. Snarlikt AirBnB. Mycket stor potential, men lite kvar att bevisa ur kommersiellt perspektiv innan möjligheten är lockande att springa på.”

Visual Lease ska hjälpa uthyrare få bättre kontroll över sin uthyrning genom att digitalt visualisera ändringar på byggplatsen. Vid förändringar kommer Visual Lease att underlätta transport och leverans av utrustning med bättre kommunikationsvägar, jämfört med dagens hantering av transporter. Plan B startar upp ett internt projekt med öronmärkt tid och budget för att utreda och vidareutveckla affärsidén i höst. Går det vägen, kan nästa steg bli att hitta en testpartner och starta upp ett pilotprojekt.

Vill du veta mer?

Hör av dig till Dan Engström om du också vill ha stöd i att identifiera nästa värde med en kul metodik där man skapar tillsammans!