Skip to main content

Tre digitaliseringsledare från Plan B drillas vid Stanford för att öka kompetensen inom VDC i Norden

Stockholm + Göteborg, 16 juni 2022

Blivande mentorer i Virtual Design and Construction

När Norges teknisk-naturvetenskapliga universitet (NTNU) i augusti startar en ny omgång av sin certifieringskurs i Virtual Design and Construction (VDC), är Plan B representerade med inte färre än tre snart fullfjädrade VDC-mentorer; Anders Rosell, Elina Nilsson och Pontus Espling.

Under ett års tid får de möjlighet att handleda några av de 200 kursdeltagarna från branschen som anmält sig till vidareutbildningen vid NTNU, som samtidigt innebär en VDC-certifiering från Stanford Center for Professional Development. Totalt är de tjugo mentorer, alla mycket sakkunniga på området, från följande företag: Hæhre Entreprenør, HENT , Forsvarsbygg, NCC, Nye Veier AS, Stanford University, Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU), AFRY, Norconsult AS, Veidekke, Ramboll, Plan B, Bane NOR och Lean Communications AS.

Mentorerna är i full gång med förberedelserna. Häromveckan samlades de i Norge, för att förberedas så att de snart är redo att coacha höstens kursdeltagare på bästa sätt. Nästa omgång är en tripp till USA för vidare övning vid Stanfords universitet under ledning av professor Martin Fischer.

Utbildningsprogrammet som mentorerna kommer att medverka i, och som startar i höst, är mycket praktiskt inriktat där alla projektuppdrag genomförs i verkliga projekt. Deltagarna får en omfattande kunskap om VDC, implementering av VDC och praktisk tillämpning av VDC i sin egen organisation. Kursen är nästan fulltecknad med bara ett fåtal lediga platser kvar.

Vill du veta mer?