Skip to main content

Trendspaning i en snabbrörlig omvärld

Göteborg, 21 december 2021

Vi samlar tecken på makrotrender

Det är mycket nu. Men det går att hantera. Får vi ge ett bidrag?

På Plan B är vår mission att utveckla ett mer hållbart, klimatsmart och inkluderande samhälle. Vi tror att digitaliseringen är det mest kraftfulla verktyget och har som uppgift att stötta människor och organisationer att ta till sig möjligheterna till hållbar omställning. Det är en komplicerad och föränderlig bild av utvecklingen vi ser från vår horisont i vår vardag. Skrapar man lite på ytan kan man dock se många tecken på ett antal makrotrender. Vi tror att det underlättar om vi sätter ord på det vi ser, i ett lite större perspektiv. Vi tar stöd i ett antal exempel.

Vad har vi pratat om vid kaffebryggaren de senaste två månaderna? Välkomna ombord och botanisera bland spaningarna:

  • GEOPOLITIK: GAME ON!

  • DEN DÄR FJÄRDE INDUSTRIELLA REVOLUTIONEN, VAD VAR DET MED DEN?

  • DILEMMAT FÖR DE ETABLERADE FÖRETAGEN

  • ALLT BLIR DYRARE, LÄNGE

  • ISOLERA INTE TEKNIKUTVECKLINGEN

Här kan du ta del av det första ”60 dagar på 6 minuter”, som vi har valt att kalla denna omvärldsspaning, där du också hittar ytterligare möjlighet till fördjupning. Det riktar sig till dig som är partner, kund eller kompis och lika nyfiken på omvärlden och ivrig att bidra till dess utveckling, som vi är.

Säkra upp att du nås av nästa utskick som skickas ut om ungefär sextio dagar, genom att gå till prenumerationsformuläret och klicka i att du vill ta emot fler.