Skip to main content

Säg hej till Jonas Elfström, Plan Bs nye regionchef i Stockholm och Uppsala!

Stockholm den 20 maj 2024

Sedan månadsskiftet är Jonas Elfström ny regionchef för Stockholm och Uppsala på Plan B. Jonas tar över rollen efter Johan von Porat som numera är bolagets vd. Här får du veta lite mer om honom!

Jonas Elfström, Plan B

Hej, Jonas! Vem är du?

– Jag är en positiv och driven ingenjör med erfarenhet i ledande position genom större delen av min karriär. Jag gillar när det är driv och det händer saker omkring mig. Att utmanas och utvecklas engagerar mig och självklart, som ingenjör, gillar jag problemlösning och struktur. 

Vad du sysslat med tidigare?

– Efter min examen vid KTH arbetade jag som byggnadsingenjör på några olika arkitektkontor. För mig var det viktigt att i början på karriären få erfarenhet från flera olika områden, roller och ansvarsområden. Efter en handfull med år och med intresse för samhällsbyggnad och projektledning erbjöds jag jobb på ett av landets största konsultbolag där jag arbetat de senaste sex åren inom ledande roller och senast som projektchef för fastighets -och verksamhetsutveckling.  

Nu ser jag fram emot att återvända till en lite mindre och snabbfotad organisation med duktiga och positiva kollegor i en engagerad miljö. 

Varför föll ditt val på Plan B?

– Jag har jobbat med Plan B tidigare, för 10–12 år sedan, det är bra och kunniga människor som driver både digitalisering av samhällsbyggnad i framkant samt en hållbar utveckling. Annonsen väckte mitt intresse och engagemang och i påföljande möten blev det tydligt att de som arbetar här, vill vara här och jobbar med otroligt spännande uppdrag som skapar värde för kunden. Det kändes rätt, helt enkelt! 

Vad engagerar dig utanför jobbet?

– Då är min fru och jag med våra två barn i förskoleåldern gärna ute med båten i skärgården eller njuter av naturen på någon resa. Vi reser ofta till USA eftersom min fru kommer därifrån. Jag gillar att motionera och läser många böcker. Det var faktiskt en bok jag läste för min son som fick mig att även engagera mig ideellt som sjöräddare. Boken handlade om att göra sitt för att lämna världen lite bättre. Sjöräddningssällskapet blev mitt bidrag, där jag var fjärde vecka har jour i Nynäshamn. Då är jag i startblocken för att inom en kvart kunna rycka ut på havet och hjälpa de som kan ha råkat i nöd på grund av en olycka eller tufft väder.  

Tack för pratstunden! Kul att ha dig ombord, Jonas!

Kontakta gärna Jonas eller någon av oss andra på Plan B om du vill veta mer om hur vi kan hjälpa din organisation! Hitta kontaktvägar på planbab.se/kontakt  

Läs mer om Sjöräddningssällskapets ideella verksamhet och hur du kan bli stödmedlem: www.sjoraddning.se