Skip to main content

Tillsammans möjliggör Plant och Plan B digital synergi och sömlösa klimatberäkningar

Stockholm, 19 oktober 2023

Carl Bylund, vd på Plan B och Pelle Tunell, vd för Plant.
.

Vad händer om vi slår ihop er idé med vår? Erfarenheten visar att vi ofta når längre tillsammans. Därför samarbetar vi gärna med partners inom olika områden. Ett av våra senaste samarbeten ger dig som kund mervärde i form av kvalitetssäkrade beslutsunderlag för minskad klimatpåverkan.

Både Plant och Plan B drivs av att få leverera de mest innovativa lösningarna för ett hållbart samhällsbyggande. Plan B värnar ordning och reda i informationshantering som bidrar till effektivare och kvalitetssäkrade byggprojekt. Kärnkompetensen finns i datadriven projektstyrning kombinerad med VDC och BIM-modeller. Plant kompletterar och skapar synergier genom sin tekniska plattform som gör det möjligt att snabbt och precist klimatberäkna olika slags byggprojekt. Verktyget fungerar i alla skeden, från förstudie till bygghandling plus klimatdeklaration i slutändan.

Även om det går att logga in i Plants program i tidigt skede och bygga upp scenarier i en förenklad modell, innan det finns en BIM-modell, ger det ett rikare beslutsunderlag när det tankas in skarpare, mer organiserad data från start. Med stöd från både Plan B och Plant får kunder därmed bättre möjligheter att minska sina verksamheters klimatpåverkan. Ännu en fördel med våra integrerade arbetssätt är att Plant kan skjuta tillbaka resultat av klimatberäkningar till Plan Bs interaktiva kontrollpanel så att uppföljning och styrning kan ske i relation till annan viktig projektinformation. På det viset blir klimatarbetet en integrerad del av projektet.

Vi arbetar teknikoberoende, men vi gillar innovativa lösningar och kan varmt rekommendera Plant till våra kunder. Deras expertis och programvara är i toppklass och tillsammans kommer vi att kunna lyfta våra kunders hållbarhetsarbete både en och två nivåer, säger Carl Bylund, vd på Plan B.

Med Plan B:s approach till projektstyrning och digitala spets kan vi på Plant utföra klimatberäkningar av högsta kvalitet, säger Pelle Tunell, vd för Plant. Det känns både inspirerande och helt naturligt att vi börjar samarbeta för att förenkla datadrivna beslut för våra gemensamma kunder.

Hör gärna av dig till oss om du vill veta mer: 

Carl Bylund, vd på Plan B, carl.bylund@planbab.com eller +46 (0)733 52 60 90 

Astrid Berglund, hållbarhetsspecialist på Plant, astrid@plant.se eller +46 (0) 703 81 66 58