Okategoriserad

Plan B och dRofus ingår nytt partnerskap

By 13 maj, 2020 No Comments

Partnerskap för tryggare projekt

Stockholm,  Maj 2020

En grund för bättre kravställning

Är verktyget eller processen viktigast för en lyckad hantering av kravställning för rumfunktionsprogram (RFP)? Båda delarna är förstås viktiga, men kombinationen tillsammans med människorna som arbetar med kravställning, är nyckeln till framgång. Tillsammans kan Plan B och dRofus leverera just detta.  

dRofus och Plan B samarbetar ofta och gärna ihop! Båda parter brinner för att göra det komplexa enkelt och har sett effekterna av riktigt bra kravhantering i projekt – och riskerna när det inte fungerar… 

Vi vet att det är människorna som skapar värdet, vår mission är att göra det så enkelt och säkert som möjligt att få ut detta värde! 

dRofus ger projektet ett flexibelt kraftfullt verktyg för digital kravhantering och Plan B implementerar väl fungerande (och beprövade) processer för att skapa, granska, godkänna samt följa upp kraven.  

Med ett obereonde partnerskap kan vi erbjuda snabbare och bättre lösningar för våra gemensamma kunder! 

Vi har dock insett att vi kan göra ännu mer nytta för våra gemensamma kunder genom att förbereda en bättre helhetslösning, där teknik och arbetssätt vävts ihop för att underlätta dialogen mellan projektorganisation och slutanvändare som t ex. vårdverksamhet eller hyresgäst. Detta genom att göra det enklare att fånga upp slutanvändarens krav och systematiskt återanvända och verifiera information genom hela kravställningsprocessen. 

I praktiken innebär det att vi kan erbjuda en snabbare uppstart med anpassade mallar och processer, men även en tryggare projektering där vi löst många frågor innan projektet ens har börjat.  

Något som inte förändrats i och med detta är lyhördheten för att alla projekt är unika och du som kund kommer fortsatt att kunna få snabba anpassningar av både miljön och processen för att passa just ditt projekt. 

Plan B har ett koncept som vi kallar Tryggare Projekt, det går ut på att vi genom att kombinera kraften i det digitala och kunskapen hos människan skapar mer effektiva och tryggare projekt. En av de viktigaste delarna i att skapa ett tryggt projekt är att hantera kraven på ett effektivt och säkert sätt. Det är därför som Plan B utvecklar sin roll som RFP-samordnare, för att få ut det bästa av både verktyg och människa. 

”Att kunna samla kravställning på en plats, där aktuell information är tillgänglig för alla i projektet samt möjligheten att hålla koll på ändringar över tid är väldigt viktiga aspekter för en lyckad RFP-process. Vi vill göra det enklare att hålla ihop komplexa projekt från idé till förvaltning, och det gör vi genom tydligt beskrivna krav på byggnaden och automatiserad uppföljning.” säger Anders Rosell på Plan B.  

dRofus är för tillfället igång med ett större utvecklingsprojekt som kommer att ge byggbranchen möjlighet att lyfta informationshanteringen i byggnadernas livscykel, från kravställning till förvaltning, ytterligare en nivå högre i det sömlösa och integrerade OPEN BIM-arbete som är framtiden.     

”Vi är jätteglada över detta samarbete. Vi ser att många projekt saknar kompetens att kunna hantera den ibland mycket komplexa och alltid väldigt viktiga informationssamordning som behövs för RFP-arbetet i projekt. Plan B är verkligen helt rätt gäng att ta på sig denna rollen i projekt.” säger Sverker Dahlblom på dRofus. 

För mer information kontakta:
anders.rosell@planbab.com